top of page

Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria (15/10/2015)

La Plaça Berenguer de l’Hospitalet de l’Infant serà el dissabte dia 15 d’octubre al matí el lloc de celebració del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, una jornada que es promou des del Consell Català de Ressucitació i que organitza l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amb la col·laboració dels cossos de seguretat i emergències: Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Bombers.


A partir de les 10 del matí del dissabte es realitzaran tallers per explicar com realitzar les maniobres de RCP (Reanimació Cardiopulmonar) adaptats a totes les edats, des dels més menuts als que s’explicarà com identificar casos d’aturada cardíaca i avisar el servei d’emergències, fins als adults, als qui es mostrarà com es realitza una maniobra RCP. A més, hi haurà exposats els vehicles dels cossos de seguretat que es podran veure per dins i tallers de manualitats per als infants.

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la població de la necessitat d’actuar davant la mort sobrada, conscienciar de la formació en Suport Vital centrant-ho en l’eslògan de la Jornada: “Els nens poden salvar vides”.


L’aturada cardíaca esdevé sovint de forma sobtada i en persones sense cap malaltia anterior. I la majoria dels casos es donen a l’entorn familiar, laboral, esport, etc. Si la víctima no és atesa amb rapidesa, la mort es produeix en pocs minuts. En canvi si les persones que presencien l’aturada són capaces de realitzar una sèrie d’accions englobades en l’anomenada “Cadena de supervivència”, les possibilitats de supervivència de la víctima augmenten entre 2 i 3 vegades. Avui en dia però, aquestes maniobres només es realitzen a una de cada cinc persones que pateixen una aturada fora del hospital.


Font: http://diaridigital.tarragona21.com/


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page