top of page

Com acompanyar els àpats dels infants (pdf)

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha elaborat el document “Acompanyar els àpats dels Infants" en què s’apunten recomanacions per als àpats dels infants, tant als menjadors escolars com també extensibles al dia a dia de les famílies.

Una de les principals conclusions que proposa el document és que l’adult estableixi què, on i quan menja l’infant, però deixant que aquest participi en la decisió sobre les quantitats. D'aquesta manera, l'infant és més responsable sobre la seva pròpia alimentació i, a més, es pot contribuir a evitar o reduir el malbaratament alimentari.


S’ha acabat l’era de “si t’acabes les llenties et faràs molt fort/a!”. Pressionar els nens i nenes perquè mengin pot conduir a més resistència, generar rebuig a certs aliments i conductes alimentàries poc saludables. El document destaca que l’acompanyament dels adults en els àpats ha de ser respectuós, sense coercions i tenint en consideració els gustos i la sensació de gana dels infants. A més, recorda la importància dels hàbits saludables en l'alimentació davant l’obesitat, un dels problemes principals de salut pública mundial també en la infància —a Catalunya, el 25% té sobrepès i un 16%, obesitat— i, en la línia de la conclusió principal, recorda que els infants són capaços de regular la seva ingesta calòrica, que varia d’un àpat a un altre.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page